Zoek een recept

 

Sachertorte

Video aanwezig

Ingrediënten voor 8 personen

  • 180 g abrikozenconfituur
  • 3 afgestreken eetlepels bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 6 eieren op kampertemperatuur
  • versiering naar keuze: schilfers, suikerparels, enz.
  • 90 g griessuiker
  • 320 g pure chocolade
  • 60 g paneermeel
  • 10 cl verse room
  • snuifje zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th 5/6 – 160°C.
  2. Laat de boter in een kookpot smelten op heel zacht vuur. Voeg 120 g in stukjes gehakte chocolade toe en laat langzaam smelten. Neem van het vuur, voeg de griessuiker toe, de bloem, het paneermeel en de eierdooiers. Meng goed.
  3. Klop de eiwitten met het snuifje zout heel stijf, voeg dan geleidelijk aan de bloemsuiker toe. Doe er 1/3 van bij het beslag, meng goed, voeg dan de rest toe, meng voorzichtig.
  4. Leg een schijfje bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm (met een diameter van 20 cm) en smeer de rand in met boter. Stort het beslag in de taartvorm, zet 45 minuten in de oven. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
  5. Snij de taart horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk de 2 onderste rijkelijk met de confituur en zet de schijven terug op elkaar.
  6. Breng de room aan de kook, doe er 200 g in stukjes gehakte chocolade in en neem van het vuur. Laat 2 minuten rusten en meng dan met de garde. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met een dikke laag van deze ganache. Zet enkele uren koel weg (liever niet in de koelkast). Versier naar wens net voor het serveren.
 

Kooktip

  • In de traditie van de patisserie van de Belle Epoque wordt sachertorte in de late namiddag gegeten, als gezamenlijk vieruurtje.
  • Onze koffietip: Espresso vacuüm (250 g)
  • Onze theetip: English Breakfast Tea