Zoek een recept

 

Rundertartaar op Italiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g minuutsteak
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 g schoongemaakte rucola
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 100 g parmezaan in blok
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eidooiers
  • 0,5 eetlepel Worcestersaus
  • peper
  • 425 g krieltjes rozemarijn-zeezout
  • 6 tomaten
  • zout
 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antikleefbodem.
  2. Kook de krieltjes volgens de aanbevolen kookwijze op de verpakking.
  3. Snij enkele schilfers van de blok parmezaan en rasp de rest van de kaas met de grove kant van de rasp. Hak de olijven en de helft van de rucola.
  4. Hak het vlees zorgvuldig met een mes en doe het in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe, de kappertjes, 1/3de van de olie, 1/2de van de azijn, de worcestersaus, de geraspte parmezaan, de olijven, de fijngehakte rucola, peper en zout. Meng goed en breng op smaak.
  5. Schik op de borden met behulp van een dresseerring, versier met de schilfers parmezaan en leg de resterende rucola rondom.
  6. Bereid de tomatensalade : snij de tomaten in stukjes, voeg er 2/3de van de olijfolie aan toe, 1/2de van de balsamicoazijn en kruid af met zout en peper.
  7. Serveer met de geroosterde krieltjes
 

Kooktip

Hak het vlees vooral niet fijn met de molen, want het resultaat zal zeker niet hetzelfde zijn.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt