Zoek een recept

 

Rundertartaar op Italiaanse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eidooiers
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 600 g minuutsteak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 100 g parmezaan in blok
  • peper en zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 zakje schoongemaakte rucola (50 g)
  • 0,5 eetlepel Worcestersaus
 

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antikleefbodem.
  2. Snij enkele schilfers van de blok parmezaan en rasp de rest van de kaas met de grove kant van de rasp. Hak de olijven en de helft van de rucola.
  3. Hak het vlees zorgvuldig met een mes en doe het in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe, de kappertjes, de olie, de azijn, de worcestersaus, de geraspte parmezaan, de olijven, de fijngehakte rucola, peper en zout. Meng goed en breng op smaak.
  4. Schik op de borden met behulp van een dresseerring, versier met de schilfers parmezaan en leg de resterende rucola rondom.
  5. Serveer als voorgerecht gewoon met brood of als hoofdgerecht met gebakken aardappelkwartjes en een tomatenslaatje.
 

Kooktip

Hak het vlees vooral niet fijn met de molen, want het resultaat zal zeker niet hetzelfde zijn.

 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt