Zoek een recept

 

Rundercarpaccio met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 soeplepels balsamicoazijn
  • fleur de sel
  • 200 g jonge spinaziescheuten
  • olijfolie
  • 30 g parmezaan, in krullen
  • peper van de molen
  • 50 g rucola
  • 400 g rundvlees, heel fijn gesneden als carpaccio
 

Bereiding

  1. Maak de spinaziescheuten schoon en verwijder de te harde steeltjes. Doe hetzelfde met de rucola en meng dan in een slakom.
  2. Doe daarbij 1 mespuntje fleur de sel, 2 x draaien aan de pepermolen en 2 eetlepels balsamicoazijn. Meng voorzichtig.
  3. Verdeel de schijfjes carpaccio in rozetvorm op de borden, zodanig dat ze mekaar niet overlappen. Doe er fleur de sel, peper en enkele druppels olijfolie op.
  4. Leg salade in het midden en bestrooi met parmezaankrullen. Dien op met grissini, om in de Italiaanse stijl te blijven.
 

Kooktip

  • Als je het rundvlees zelf wilt snijden, vries het dan eerst in, zodat je heel fijne sneetjes kan snijden.
  • Een gezond extraatje: Carpaccio is een licht en eiwitrijk gerecht, met een interessante aanvoer van chlorofyl (magnesium) en antioxidantia.

 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 209 kcal, Eiwit: 11,5 g, Totale vetstoffen: 12,2 g, Koolhydraten: 0,8 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt