Zoek een recept

 

Roze yoghurttaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • gedroogde bonen (voor het blind bakken van de taartbodem)
  • 5 blaadjes gelatine (2 g per blaadje)
  • 2 grote potten yoghurt met aardbeien DLL ( 2 x 500 g)
  • 1 plak zanddeeg
  • snoepjes voor de versiering
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in). Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand. Plooi het deeg dat over de rand hangt, naar buiten. Bedek het deeg met bakpapier en vul het met gedroogde bonen.
  4. Bak de taartbodem 10 min. in de oven, haal er dan het papier en de bonen uit en zet nog ongeveer 12 min. in de oven tot het deeg bruingebakken is. Laat de taartbodem afkoelen.
  5. Week de gelatineblaadjes 5 min. in een bord met koud water.
  6. Giet, ondertussen, de yoghurt in een grote kom en meng goed.
  7. Knijp het water uit de zachte gelatineblaadjes en doe ze in een steelpan. Verwarm op zacht vuur en neem de pan van het vuur van zodra de gelatine gesmolten is. Voeg 2 dikke lepels yoghurt toe, meng, en voeg nog 2 lepels toe. Giet dit mengsel beetje bij beetje in de kom en blijf zachtjes kloppen.
  8. Vul de taartbodem met deze bereiding en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  9. Versier, net voor het opdienen, met snoepjes naar keuze.
 

Kooktip

Dit recept lukt ook met andere smaken, je kan je lievelingsyoghurt kiezen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt