Zoek een recept

 

Roze consommé van Parijse champignons

Ingrediënten voor 4 personen

  • 40 g boter
  • 1 ei
  • 1 snuifje geraspte muskaatnoot
  • 1 soeplepel gesnipperde peterselie
  • 1 l kippenbouillon
  • 300 g Parijse champignons
  • 2 soeplepels tomatenconcentraat
  • 15 cl verse room
 

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Bak ze 10 minuten in de warme boter. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Voeg de kippenbouillon toe aan de tomatenpuree en breng aan de kook. Schep er een kommetje bouillon uit en bewaar het op kamertemperatuur.
  3. Laat de soep 5 min. sudderen en pureer ze daarna. Meng de eierdooier en de verse room met het kommetje bouillon en giet het geheel in de soep onder voortdurend roeren.
  4. Klop de bereiding op en laat ze 5 minuten op een zacht vuurtje indikken. Bestrooi met peterselie.