Zoek een recept

 

Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

Geniet van dit recept van Wout Bru

Wout Bru is geboren te Beerse in 1969. Hij heeft een ster in de Michelin gids van 2012 en zijn restaurant “Maison Bru” bevindt zich te Eygalière, Frankrijk. Herbeleef het Cooking Event Untitled-2_03

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 kleine rougetfilets Barbet
  • 8 troskerstomaten
  • enkele puntjes rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree)
  • olijfolie
  • puree Chez Bru (Delhaize) (puree, boter, olijfolie)
  • enkele takjes kervel
  • 50 g suiker
  • 150 g azijn
  • 75 g water
  • 150 g sinaasappelsap
  • 1 koffielepel mengeling voor crumble (zie recept)
  • 1 citroenen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 g sojasaus
  • 1 eetlepel lookpuree
  • zout
  • peper
  • 200 g arachideolie
  • 1 eetlepel suiker
 

Bereiding

  • Zoetzure saus maken door water en suiker te koken en vervolgens azijn en sinaasappelsap erbij te mengen.
  • Besprenkel 2 trostomaten met olijfolie, peper en fleur de sel. Eventjes in de oven plaatsen op 150°C tot het vel wat loskomt.
Voor de zoetzure tomaatjes
  • 6 kerstomaatjes emonderen en vervolgens eventjes kort in de zoetzure marinade leggen, 2 hiervan doormidden snijden.
Voor de rouille
  • De mayonaise mengen met wat saffraan en lookpuree, vervolgens in een spuitzakje doen.
Crumble van olijfjes
  • Alle ingrediënten hiervoor mengen. Bij het dresseren op de vis schikken.
Vinaigrette van soja
  • Mix de citroen, eieren, mosterd, sojasaus, lookpuree, suiker, peper en zout tot een homogene massa.
  • Voeg daarnageleidelijk de arachideolie toe.
AFWERKING
  • De rouget kruiden met peper en zout, kort bakken langs de velkant in hete olijfolie, eventjes omdraaien en op eenpapiertje droogdeppen. 
  • Het gerecht verder afwerken door de tomaatjes op bord te schikken. Enkele puntjes rouille alsook enkele blaadjes fijne kervel. 
  • Op het laatste de crumble op de vis schikken en het geheel afwerken met wat goeie olijfolie. 
  • De puree opwarmen en opwerken met boter en olijfolie.
 

Wijntip

Trio Chardonnay 2011

Een ongebruikelijke combinatie uit de Chileense Casablanca-vallei: de chardonnay brengt elegantie en evenwicht, de pinot grigio frisheid en een minerale toets en de pinot blanc harmonie en finesse.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt