Zoek een recept

 

Roodbaarsfilet met gegrilde paprika en venkel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g aardappelen
  • 1 doosje ansjovisfilets in olie
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 schaaltje gegrilde paprika's in olie (Sud and Sol)
  • enkele blaadjes basilicum
  • 10 cl bouillon
  • 10 cl droge witte wijn
  • 650 g roodbaarsfilets
  • 1 dikke venkelknol
  • peper, zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Verwijder de stengels van de venkel, bewaar het loof en snij de knol in fijne plakjes met een mandoline. Schil en snij ook de aardappelen in fijne schijfjes. Pel en snij de tomaten in grote blokjes.
  3. Smeer een grote ovenschotel in met wat olie uit het schaaltje van de paprika’s. Doe de groenten in de schotel en bestrooi met oregano. Overgiet met de bouillon en de witte wijn. Laat 45 min. in de oven bakken, roer elke 15 min. om.
  4. Neem de schotel uit de oven, voeg de uitgelekte en in stukjes gesneden paprika’s toe en 1 eetlepel olie uit het schaaltje. Meng en bedek met de in 2 gesneden roodbaarsfilets. Leg er de uitgelekte ansjovisfilets bovenop, kruid met peper en laat nog 15 min. in de oven bakken.
  5. Bestrooi het gerecht met het gehakte basilicum en het venkelloof, serveer meteen.
  • Home
  • Recepten
  • Roodbaarsfilet met gegrilde paprika en venkel