Zoek een recept

 

Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto

Video aanwezig

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g kippenlevers
  • 50 g boter
  • 1 sjalotte
  • 1 dl porto
  • 0,5 theelepel speculaaskruiden
  • 30 g gepelde en geroosterde hazelnoten
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2 eetlepels olijfolie
  • fijn zout
  • fleur de sel
 

Bereiding

  1. Fruit de fijngehakte sjalot 2 minuten in een pan met 20 g warme boter. Voeg de schoongemaakte kippenlevers toe en bak 5 minuten op een heet vuur. Doe de speculaaskruiden en porto erbij. Breng op smaak met zout en laat nog 3 minuten stoven. Haal van het vuur.
  2. Mix de kippenlevers met het bakvocht en de overige boter. Verdeel de mousse over glaasjes en laat 1 uur afkoelen in de ijskast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en haal de bakplaat eruit. Snij het kruimeldeeg in de vorm van boombladeren en laat ze op hun bakpapier liggen. Prik er een paar keer in en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met fleur de sel. Schuif ze met het bakpapier op de bakplaat en bak 10 minuten.
  4. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze over de levermousse. Serveer met de bladcrackers. Versier eventueel nog met een blad rood witloof.
 

Biertip

Straffe Hendrik Quadrupel

Dit sterke bier van viervoudige gisting bevat 11% alcohol. Een complex bier met een acajoubruine kastanjekleur en een roodachtige glans, typisch voor dit biertype.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 477 kcal, Eiwit: 12%252c7 g, Vetstof: 36 g, Koolhydraten: 25%252c5 g
  • Home
  • Recepten
  • Rondjes krokant brood met terrine van kippenlever met porto