Zoek een recept

 

Roerei met tomaat

Ingrediënten voor 4 personen

  • 40 g boter
  • 1 koffielepel curry
  • 8 eieren
  • gebakken korstjes brood met look
  • 3 goed rijpe tomaten
  • 1 mespunt griessuiker
  • 2 uien
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Pel en ontpit de tomaten en plet het vruchtvlees. Maak de uien schoon en hak ze fijn. Laat ze 8 minuten bruinen in 25 g hete boter.
  2. Voeg er de geplette tomaten, zout, peper, een mespuntje suiker en de curry bij. Laat 8 minuten op matig vuur doorkoken zodat zoveel mogelijk kookvocht verdampt.
  3. Wanneer de bereiding goed droog is, verwerk je er onder voortdurend roeren met een houten lepel een voor een 7 eieren in.
  4. Zet naast het vuur en voeg er het laatste ei en de rest van de boter bij en klop alles goed om: de bereiding moet romig zijn.
  5. Verdeel over warme borden en versier met de korstjes brood.