Zoek een recept

 

Rodevruchtencompote met yoghurtmousse en kokoscrumble

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pakje biokokoskoeken (75 g)
  • 300 g diepgevroren bosvruchten
  • een handvol verse muntblaadjes
  • 1 zakje Griekse yoghurt (Fage – 200 g)
  • 100 g suiker
  • 1 stokje vanillestokje (afgeschraapt)
 

Bereiding

  1. Breng de bosvruchten samen met 50 g suiker aan de kook. Laat even pruttelen en haal vervolgens van het vuur.
  2. Meng de yoghurt met 50 g suiker en de vanille.
  3. Stort de compote in diepe borden of dessertschaaltjes. Leg er een schep yoghurt op en werk af met de verkruimelde kokoskoekjes en de verse muntblaadjes.
 

Kooktip

Laat de rode vruchten niet te lang koken, zodat ze heel blijven.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 285 kcal, Eiwit: 4,3 g, Totale vetstoffen: 10,5 g, Koolhydraten: 44,5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Rodevruchtencompote met yoghurtmousse en kokoscrumble