Zoek een recept

 

Rode bessentaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eieren
  • 120 g griessuiker
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 400 g rode aalbessen
  • 10 cl verse room
 

Bereiding

  1. Rist de bessen af en meng ze met de suiker, dek af en laat een hele nacht in de koelkast trekken.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
  4. Gebruik de garde om de bloem met 1 ei te mengen, voeg dan de room en het andere ei toe, roer goed. Voeg de rode bessen toe, meng en verdeel over de taartbodem.
  5. Laat 30 min. in de oven bakken. Laat de taart nog 15 min. in de uitgeschakelde oven staan. Serveer op kamertemperatuur.
 

Kooktip

Het is echt nodig om de bessen op voorhand te laten trekken, zo worden ze zacht en zoet.