Zoek een recept

 

Risotto van spelt met bospaddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 10 cl droge witte wijn
  • fleur de sel
  • 400 g gemengde bospaddenstoelen
  • 6 jonge uien
  • 30 g krenten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • peper van de molen
  • 4 sjalotten
  • 400 g speltgranen
 

Bereiding

  1. Spoel de spelt 5 minuten onder stromend water af en laat vervolgens goed uitlekken. Pel de sjalotten en snij ze in fijne stukken.
  2. Giet een beetje olijfolie in een grote pan en laat de sjalot garen. Haal van het vuur en voeg de speltgranen toe. Goed mengen. Zet opnieuw op het vuur en voeg de witte wijn toe.
  3. Meng en laat koken tot alle vocht verdampt is. Verwijder het groen en de wortels van de jonge uien en snij vervolgens in schijfjes.
  4. Overgiet de spelt met de gevogeltebouillon tot de granen onder staan. Doe de krenten erbij. Laat op middelhoog vuur koken en roer heel regelmatig. Herhaal de bewerking tot de spelt gaar is.
  5. Maak de bospaddenstoelen schoon en verwijder alle restjes aarde. Snij de uitgedroogde stelen eraf. Leg ze in een braadpan en voeg 5 cl water toe. Laat koken en roer goed.
  6. Zorg ervoor dat de paddenstoelen beetvast blijven. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze bij de spelt en de jonge uien. Laat nog enkele minuten sudderen en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

  • Het is heel belangrijk dat je de pan van het vuur haalt voordat je de spelt erin doet. Als de olie nog te heet is, zullen de speltgraantjes immers worden gebakken en zodoende de wijn en de bouillon niet meer absorberen …
  • De "plus" op voedingsgebied:Ziehier een langdurige en vetarme bron van energie, rijk aan voedingsvezels en verschillende vitaminen en mineralen, zoals ijzer, magnesium, zink en vitamine B1.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 414 kcal, Eiwit: 17,3 g, Totale vetstoffen: 7,4 g, Koolhydraten: 69 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt