Zoek een recept

 

Risotto met rode biet en mozzarella di buffala

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 2 sneden gerookte Zwarte Woudham
  • 80 g rauwe rode bieten
  • 125 g mozzarella di bufala
  • 125 sjalotten
  • 80 cl gevogeltebouillon (water + bouillon van taste of Inspirations)
  • 0,25 trevisosla
  • 20 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper van de molen
 

Bereiding

  1. Verwarm de gevogeltebouillon en houd hem warm.
  2. Schil de bieten en snij ze in kleine stukjes.
  3. Snipper de sjalot fijn. Laat deze fruiten zonder te verkleuren in de olijfolie. Giet er de rijst bij en meng 2 minuten. Voeg er een pollepel bouillon aan toe en blijf roeren. Voeg een volgende pollepel toe als de vloeistof geabsorbeerd is. Voeg de rode biet toe. Laat verder garen door beetje bij beetje de bouillon toe te voegen. Wanneer de risotto gaar is, voeg je de boter, de gerookte ham en de grofgehakte trevisosla toe. Doof het vuur, meng snel en dek af. Laat nog een 5-tal minuten opzwellen.
  4. Dien op in een diep bord en bestrooi met de in fijne blokjes gesneden mozzarella.
 

Wijntip

Pecorino di Casale

In de Italiaanse Abruzzen nodigt de originele (en zeldzame) witte druivensoort pecorino ons uit tot het ontdekken van zijn heldergele kleur en zijn toetsen van fruit met wit vruchtvlees, peren en groene appels.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 502 kcal, Eiwit: 17,9 g, Vetstof: 22,5 g, Koolhydraten: 56,2 g
  • Home
  • Recepten
  • Risotto met rode biet en mozzarella di buffala