Zoek een recept

 

Risotto met pompoen en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgesreken eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 250 g arboriorijst
  • 25 g boter
  • 15 cl droge witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 peper en zout
  • 400 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 150 g spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 vetarm bouillonblokje
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de plaat uit. 
  2. Doe 2 eetlepels olie in een stoofpot en fruit er de fijngesnipperde ui in op een heel zacht vuur. 
  3. Snij, ondertussen, de pompoen in blokjes. Doe er 1 eetlepel olie bij, zout en rozemarijn en meng goed. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 20 min. in de oven bakken. 
  4. Giet, ondertussen, de rijst in de stoofpot, meng 1 min., voeg de witte wijn toe, 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur. 
  5. Doe er dan de spinazie bij, meng en wacht 1 min. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en de geraspte kaas. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
  6. Roer de pompoenblokjes voorzichtig onder de risotto en dien meteen op.
 

Kooktip

De spinazie kan vervangen worden door raketsla, 100 g zal in dit geval volstaan.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt