Zoek een recept

 

Risotto met kokosmelk en scampi

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 1 zakje diepgevroren scampi’s "365"
  • 1 sjalot
  • 1 takje citroenmelisse
  • 0,5 rode thaise peper
  • 35 cl visbouillon (water + bouillonblokje)
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 koffielepels geraspte limoenschil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en zwarte peper van de molen
 

Bereiding

  1. Verwarm de visbouillon met het in vier gesneden takje citroenmelisse en hou warm.
  2. Hak de sjalot en de peper fijn. Fruit ze in een stoofpan met de olie. Voeg de rijst toe en roer gedurende 2 minuten. Voeg al roerend een pollepel bouillon toe en voeg een andere toe van zodra de vloeistof geabsorbeerd is. Laat een vijftiental minuten verder koken en voeg pollepel na pollepel bouillon toe. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi.
  3. Giet de kokosmelk in de stoofpan, breng aan de kook en voeg de scampi toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
  4. Serveer onmiddellijk als voorgerecht in diepe borden en bestrooi met de limoenzeste.
 

Biertip

Tripel Karmeliet

Dit bier wordt nog steeds gebrouwen volgens een recept uit 1679 en is een karaktervol bier waarvoor drie graansoorten gebruikt worden: tarwe, haver en gerst: de ideale combinatie.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 502 kcal, Eiwit: 17,9 g, Vetstof: 22,5 g, Koolhydraten: 56,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt