Zoek een recept

 

Risotto met champagne, truffel, sint-jakobsvruchten met gezouten boter

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g arboriorijst
  • 25 cl champagne brut (of cava)
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g gezouten boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 g parmezaanschilfers
  • 0,5 dopje saffraanpoeder
  • 1 sjalot
  • 400 g ultraverse sint-jakobsvruchten
  • 19 cl visfond
  • 1 koffielepel zomertruffel in plakjes
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Neem de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
  2. Stoof de fijngesneden sjalot op zacht vuur in de olijfolie in een kookpot. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer tot de korrels glazig worden. Voeg champagne,visfond en saffraan toe. Breng aan de kook, zet het vuur op de laagste stand, dek af en laat 20 min. zacht pruttelen.
  3. Voeg 20 g boter toe, de plakjes truffel en de geraspte kaas. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
  4. Ongeveer 2 min. voor het einde van de kooktijd van de rijst: bak de sint-jakobsvruchten 2 min. per kant op hoog vuur in 30 g warme gezouten boter. Niet langer bakken, ze worden dan taai.
  5. Gebruik een kommetje of een metalen uitsteekring om de risotto op de borden te schikken Voeg de sint-jakobsvruchten toe en dien onmiddellijk op. Serveer de Parmezaanschilfers apart.
 

Kooktip

  • Ook lekker met langoustines in plaats van sint-jakobsvruchten.
  • De rijst is hier gekookt op Spaanse wijze d.w.z. het vocht wordt in één keer toegevoegd en niet beetje bij beetje zoals in een echt Italiaanse risotto. Deze methode heeft als voordeel dat je 20 min. tijd hebt voor je genodigden!
  • Home
  • Recepten
  • Risotto met champagne, truffel, sint-jakobsvruchten met gezouten boter