Zoek een recept

 

Rijstsalade met kip en appels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 g bio basmatirijst
  • 300 g bio kipfilets
  • 2 eetlepels bio olijfolie
  • 2 bio appels
  • 2 eetlepels bio ciderazijn
  • 2 eetlepels bio citroensap
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels fijngehakte Bio peterselie
  • 2 bio selderstengels
  • peper en zout
  • 100 g bio mengeling van droge vruchten voor salade
 

Bereiding

  1. Breng 1 l licht gezouten water aan de kook. Doe er de rijst in, roer, zet een deksel op de pot en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen. Giet af en spoel lange tijd onder koud water, laat uitlekken. Bak de kipfilets ondertussen in 1 eetlepel olie in een braadpan op middelhoog vuur.
  2. Snij de ongeschilde appels in kleine stukken en meng ze goed onder het citroensap.
  3. Doe de azijn, de honing, peper en zout in een grote kom, roer met de garde, voeg dan 4 eetlepels olie toe en de peterselie. Doe er de fijngesneden selder bij, de appels, de vruchtenmengeling voor salade, de rijst en de in reepjes gesneden kip.
  4. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  5. Serveer koel als hoofdgerecht of als buffetgerecht of om mee te nemen op een picknick.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt