Zoek een recept

 

Rijstpap op z’n Venetiaans

Ingrediënten voor 4 personen

  • 120 g dessertrijst
  • een snuifje nootmuskaat
  • een snuifje zout
  • 50 g griessuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 6 cl Marsala
  • 80 g rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 1 vanillepeul
  • 20 cl verse room
  • 75 cl volle melk
 

Bereiding

  1. Laat de rozijnen in de Marsala weken.
  2. Giet de melk in een stoofpot met dikke bodem, samen met de room, het gespleten en geschraapte vanillestokje, de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de fijngeraspte sinaasappelschil (alles of een deel, naar eigen smaak). Breng aan de kook, giet er de rijst in, meng, zet een deksel op de pot en laat 40 min. op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
  3. Neem de pan van het vuur, voeg de suiker en de uitgelekte rozijnen toe. Meng, dek af en laat, af en toe roerend, afkoelen. Wees gerust: het teveel aan melk wordt tijdens het afkoelen geabsorbeerd.
  4. Serveer lauw of koud, bestrooid met wat cacaopoeder.
 

Kooktip

De dessertrijst vind je niet in de rijstafdeling, maar bij de ingrediënten voor dessert, pudding, enz.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt