Zoek een recept

 

Rigatoni met broccoli en ansjovis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eetlepels rozijnen
  • 500 g broccoli
  • 400 g rigatoni
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 100 g ansjovisfilets (in blik op olie)
  • 8 eetlepels olijfolie
 

Bereiding

  1. Laat de rozijnen weken in een kommetje met heet water.
  2. Breng licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook.
  3. Maak ondertussen de broccoliroosjes los. Snij de stengels in kleine blokjes en splits de roosjes op in kleinere stukken. Hou apart.
  4. Strooi de rigatoni in het kokende water en voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd, de broccoli toe. Giet dan alles af.
  5. Verwarm de olie in een diepe pan of wok en bak daarin de pijnboompitten, de geperste knoflooktenen, evenals de uitgelekte en gehakte ansjovisfilets. Voeg na 2 min. de rozijnen toe, de rigatoni en de broccoli, laat alles 1 min. bakken op vrij hoog vuur. Breng op smaak (! voor het zout van de ansjovis).
  6. Serveer meteen met geraspte parmezaan en groene Tabasco.
 

Kooktip

Gooi de stronk van de broccoli niet weg, schil 'm en gebruik 'm in een soep.