Zoek een recept

 

Ricottabeignets met kruiden

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 250 g ricotta
  • 2 eieren
  • 2 dikke eetlepels bloem
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • peper en zout
  • frituurolie
 

Bereiding

  1. Doe de ricotta bij de bloem en prak met  een vork. Voeg de eieren toe, de fijngehakte kruiden, peper en zout: meng goed. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C. Neem telkens één koffielepel deeg en laat het deeg met behulp van een tweede lepeltje in de warme olie glijden. Laat 6 of 7 beignets tegelijk bakken gedurende ongeveer 3 min. Keer ze tijdens het bakken om zodat ze rondom goudbruin gebakken zijn.  Laat ze uitlekken op keukenpapier en bak ondertussen de andere.
  3. Serveer warm bij het aperitief.
 

Kooktip

Je kan de beignets ook koud serveren als antipasti.