Zoek een recept

 

Reuzengarnalen met Chermoula

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kwartjes citroenen
  • 6 eetlepels citroensap
  • 0,5 bosje fijngehakte verse koriander
  • 0,5 bosje fijngehakte peterselie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 koffielepel komijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 0,5 koffielepel cayennepeper
  • 20 reuzengarnalen
  • saffraan
  • schil van 1 citroen
  • takjes koriander
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Doe citroensap, look, komijn, paprikapoeder, saffraan, cayennepeper, zout en peper in een rechthoekige schotel. Meng alles.
  2. Giet er vervolgens 6 eetlepels olijfolie bij en meng de peterselie en koriander erdoor. Hou 4 eetlepels marinade opzij voor de saus.
  3. Leg de garnalen in de marinade. Bewaar minstens 1 uur op een koele plaats. Verwarm de barbecue of grill.
  4. Dep de garnalen droog en strijk ze in met olijfolie. Laat ze gedurende 2 min. aan elke kant grillen. Hou ze warm.
  5. Vermeng de overgehouden marinade met de resterende olijfolie. Voeg de citroenschil toe.
  6. Verdeel de garnalen over de borden. Overgiet ze met een straal chermoulasaus. Versier met koriander en een kwartje citroen.
 

Kooktip

  • Lekker met een lauwe couscoussalade met gegrilde groenten.
  • Chermoula is een marinade vol Marokkaanse smaken. Ook uitermate geschikt voor vis, kip of lamsvlees.
  • Gezondheidstip: Hoewel reuzengarnalen nogal wat cholesterol bevatten, behoren ze dankzij hun lage gehalte aan verzadigde vetzuren en lichte bereidingswijze tot de gerechten die goed zijn voor hart en bloedvaten.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 234 kcal, Eiwit: 30,3 g, Totale vetstoffen: 12,2 g, Koolhydraten: 1 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt