Zoek een recept

 

Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Parijse champignons
  • 1 snede brood
  • 600 g rendierragout
  • 2 eetlepels plantaardige margarine
  • 1 takje tijm
  • 2 uien
  • 2 laurierbladen
  • 2 peterselie
  • enkele takjes peterselie
  • 250 g bospaddenstoelen
  • 3 dl rode wijn
  • 5 dl wildfond
  • 2 eetlepels veenbessenconfituur
  • jeneverbessen, geplet
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Braad het aan in een hete pan en laat 3 minuten bakken. Deglaceer met de rode wijn.
  2. Stoof de ui in een stoofpan, voeg het vlees, een snee brood, de rode wijn, de wildfond, tijm, laurierbladeren, peterselie en jeneverbessen toe en laat 75 minuten sudderen.
  3. Borstel de bospaddenstoelen en Parijse champignons schoon en stoof ze in de boter. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg ze toe aan de ragout, samen met de veenbessenconfituur en laat nog een beetje sudderen. Serveer met aardappelen.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 334 kcal, Eiwit: 37,8 g, Vetstof: 12,1 g, Koolhydraten: 18,6 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen