Zoek een recept

 

Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel cognac
  • Galetten van parmezaan pijnboompitten en pistaches (zie recepten hieronder)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • peper, zout
  • 4 eetlepels pijnboompitten, lichtjes geroosterd
  • 1 dl plantaardige bouillon
  • 600 g rendiersteak
  • 2,5 dl rode wijn
  • 1 snede kruidenkoek
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
 

Bereiding

  1. Marinade: meng in een kom de wijn, de olijfolie, peper, tijm en ui. Leg het wild in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast.
  2. Neem het vlees uit de marinade. Zet opzij.
  3. Giet het vocht van de marinade en de bouillon in een steelpan. Doe de verkruimelde kruidenkoek erbij. Breng 5 minuten aan de kook, laat vervolgens sudderen om in te koken tot 2/3. Dit duurt 5 tot 10 minuten. De saus wordt ingekookt tot 6 eetlepels, net genoeg om er de steaks mee te napperen.
  4. Verhit de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Doe zout en peper op de steaks. Laat ze 5 minuten bakken aan elke zijde. Giet de cognac in de pan. Flambeer.
  5. Wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
  6. Werk de saus af: giet de ingedikte saus in de pan. Schraap de bakbodem goed los. Doe de Worcestershiresaus erbij. Doe er zout en peper op. Meng goed.
  7. Verdeel de steaks over de borden. Overgiet met saus. Bestrooi met pijnboompitten.
 

Kooktip

  • Uitstekend met: Gestoomde schorseneren en spruitjes. Versier met galetten van parmezaan met pijnboompitten en pistaches.
  • Als u een zoetzure saus verkiest, vervang de Worcestershiresaus dan door 1 eetlepel rodebessengelei.
  • Doe bij een ingekookte saus altijd pas op het einde zout, zodat ze niet te zout is. Kruidkoek lost op in de saus en maakt ze dikker.
  • De "plus" op voedingsgebied: Dit feestelijke recept blijft heel correct op het gebied van totale vetten en verzadigde vetzuren, onder meer dankzij het vrij magere rendiervlees en de niet te vette saus (de alcohol verdampt volledig tijdens het inkoken).
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 438 kcal, Eiwit: 45,5 g, Totale vetstoffen: 25 g, Koolhydraten: 9,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan