Zoek een recept

 

Reegebraad met hazelnoten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 noot boter
  • 2 eetlepels calvados
  • 50 g hazelnoten
  • 2 eetlepels honing
  • 20 cl verse room
  • 1 dikke eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte verse dragon
  • peper en zout
  • 600 g reegebraad
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. 
  2. Bind het gebraad op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Overgiet met de calvados en flambeer (de dampkap moet uitgeschakeld zijn!) Leg het gebraad dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. 
  3. Giet de witte wijn in de pan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe. Giet over het gebraad en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten. Bak het vlees 30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig. 
  4. Neem het vlees uit de schotel, leg het op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de saus in een steelpan, voeg de room toe, de mosterd, het citroensap en de dragon. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. 
  5. Versnijd ondertussen het gebraad en giet het vrijgekomen sap bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. 
  6. Serveer meteen met een groene groente en minirösti.
 

Kooktip

Laat ree nooit marineren: de delicate smaak van het vlees zou verloren gaan …

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt