Zoek een recept

 

Ravioli met notenroomsaus en peterselie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.5 bussel bladpeterselie
  • 100 g walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 cl lichte verse room
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 500 g verse ravioli met ricotta en spinazie
  • geraspte parmesaan
 

Bereiding

  1. Vul een grote kookpot met licht gezouten water en breng het aan de kook.
  2. Doe de olie in een steelpan en bak er 80 g grofgehakte noten, de fijngesnipperde ui en het gehakte lookteentje in op zacht vuur gedurende 5 min.
  3. Spoel en droog ondertussen de peterselie, verwijder de dikste stengels en mix de rest met de room.
  4. Giet dit mengsel bij in de steelpan, kruid met peper en zout en laat zachtjes sudderen.
  5. Kook ondertussen de ravioli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Giet af. Zet de kookpot van het vuur, doe er de ravioli terug in en voeg de saus toe. Meng en serveer meteen. Bestrooi met de resterende noten en geraspte parmezaan.