Zoek een recept

 

Raclette met 4 smaken

Ingrediënten voor 4 personen

  • afgeriste tijmblaadjes
  • 200 g beaufort (in een blok)
  • 200 g Emmentaler
  • enkele takjes bieslook (ter versiering)
  • gemalen paprika
  • 50 g gepelde noten
  • 50 g geplette amandelen
  • 100 g grisonsvlees
  • knoflookpoeder
  • 150 g Parijse champignons
  • 200 g reblochon
  • 200 g tommette de Savoie
  • 2 vlezige tomaten
 

Bereiding

  1. Snij de kazen afzonderlijk in fijne sneetjes.
  2. Maak de champignons schoon en snij ze in fijne schijfjes. Was, droog en snij de tomaten in fijne schijven. Leg ze 10 minuten op een groot bord met keukenpapier.
  3. Plet de gepelde noten en hak de amandelen grof.
  4. Schik op een of twee dienbladen de verschillende raclette-ingrediënten en leg ze per "smaak".
  5. Voor de "Beaufort-smaak": smelt de sneetjes beaufort op de champignons, bestrooid met paprika.
  6. Voor de "Reblochon-smaak": smelt de sneetjes reblochon op de sneetjes grisonsvlees, gegarneerd met takjes bieslook.
  7. Voor de "Tomme-smaak": smelt de sneetjes tomme op de schijven tomaat, bestrooid met look en tijm.
  8. Voor de "Smaak emmental": smelt de sneetjes emmental en bestrooi met de geplette noten en amandelen.
 

Voedingswaarde per 100 g