Zoek een recept

 

Rabarbercompote met kardemompudding

Ingrediënten voor 4 personen

  • citroensap
  • 300 g rabarber
  • 150 g suiker
  • 4 wafeltjes
  • poedersuiker
  • 4 eidooiers
  • 0,5 l halfvolle melk
  • 100 g suiker (voor de pudding)
  • 65 g bloem
  • 2 theelepels gemalen kardemom
 

Bereiding

  1. Spoel en schil de rabarber en snijd in kleine stukjes. Doe ze met de suiker en een beetje citroen in een diep bord en dek af met folie. Laat in ongeveer 5 minuten gaar worden in de microgolfoven op 600 W.
  2. Voeg voor de pudding de suiker bij de eierdooiers en klop tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe en roer opnieuw glad.
  3. Breng de melk en de kardemom aan de kook.
  4. Giet de kokende melk traag bij de eiermassa en roer goed. Laat nog even op een zacht vuur inkoken tot een gladde room.
  5. Verdeel de pudding over de borden en lepel er wat rabarber over. Leg er een wafeltje bovenop en werk af met poedersuiker.