Zoek een recept

 

Quinoa met gegrilde courgettes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 dl groentebouillon
  • 3 dl groentebouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 kleine courgettes
  • 100 g auberginekaviaar
  • peper en zout
  • 50 g druivenpitolie
  • 1 bosje verse koriander Bio Delhaize
  • 1 theelepel korianderolie
 

Bereiding

  1. Fruit de sjalotsnippers aan in de olijfolie.
  2. Spoel de quinoa in een vergiet onder stromend water. Laat goed uitlekken en voeg bij de sjalot. Roerbak gedurende ongeveer 1 minuut.
  3. Giet er de groentebouillon bij, roer om en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken
  4. Spoel en droog de courgettes. Versnijd ze in de lengte in niet al te dikke partjes. Verhit de grillpan en grill de courgettes aan beide kanten op een hoog vuur. Kruid vervolgens met peper en zout.
  5. Verwarm de auberginekaviaar.
  6. Hak de koriander fijn en vermeng met de druivenpitolie.
  7. Verdeel de gebakken courgettes over de voorverwarmde borden. Doe de gare quinoa in een timbaaltje (of kopje) en schik op de borden. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas. Schep er wat van de auberginekaviaar bij en besprenkel met korianderolie.