Zoek een recept

 

Quiche van de herder

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 1 rol kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 60 g halfzongedroogde tomaten in olie
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 peper en zout
  • 1 rolletje geitenkaas (120 g)
  • 1 half zakje rucola, klaar voor gebruik (25 g)
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bak de spekreepjes zonder vetstof  in een pan met antiaanbaklaag. Begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten.
  3. Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg.
  4. Klop de eieren los met de room,voeg de uitgelekte en grof gesneden tomaten toe, de uitgelekte spekreepjes en de fijngehakte rucola. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het mengsel in de taartbodem, bestrooi met de verkruimelde geitenkaas en bak 30 min. in de oven.
  6. Dien warm of koud op, als voorgerecht of als hoofdgerecht met een slaatje.
 

Kooktip

  • Pas op met het bijkruiden: spek en geitenkaas zijn al gezouten.
  • Vervang de geitenkaas door feta.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt