Zoek een recept

 

Quiche met tomaten en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 4 dikke tomaten
  • 3 eieren
  • 1 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden Delhaize (of Provençaalse kruiden)
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 bollen mozzarella di bufala
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Ontpit de tomaten en snij in grote blokjes, kruid met zout en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Klop de eieren los met de room, kruid lichtjes met peper en zout.
  4. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg (beboter de vorm of laat het deeg op het bakpapier liggen). Besmeer de bodem met mosterd.
  5. Snij de mozzarellabollen in blokjes. Dep de tomatenblokjes droog met keukenpapier en meng met de mozzarella. Verdeel alles over de bodem en bestrooi met Italiaanse kruiden. Giet het eimengsel erover.
  6. Bak 30 min. in de oven.
  7. Dien warm op, bestrooid met blaadjes basilicum. Geef er een slaatje bij.
 

Kooktip

  • De tomaten zeker laten uitlekken en droogdeppen, anders geven ze te veel vocht af in de quiche.
  • Voeg een blik tonijn (op olie) toe (uitgelekt en verdeeld over de mosterd op de bodem).
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt