Zoek een recept

 

Quiche met raketsla en ricotta

Ingrediënten voor 3 personen

  • 3 eieren
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 preiwit
  • 100 g raketsla
  • 250 g ricotta
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Stoof de fijngesnipperde prei in de olie in een sauteerpan met deksel gedurende 10 minuten.
  3. Klop, ondertussen, de eieren los met de garde in een kom. Roer ricotta en parmezaan erdoor en breng op smaak met peper en zout. Leg het deeg in een grote taartvorm.
  4. Doe de grofgehakte raketsla bij de prei in de pan, meng 2 min., en schep alles bij in de kom. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de bereiding over de taartbodem, strijk even glad en bak 30 min. in de oven.
  6. Dien warm op met een tomatenslaatje als voor- of hoofdgerecht.
 

Kooktip

Leg enkele blaadjes sla opzij en garneer er de quiche mee na het bakken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt