Zoek een recept

 

Quiche met pompoen en knapperige ham

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 1 geraspte nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 peper en zout
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 500 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 1 pakje Prosciutto (80g)
  • 250 g ricotta
  • 1 ui
  • 6 blaadjes verse salie
 

Bereiding

  1. Snij de pompoen in kleine blokjes, leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 7 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat rusten.
  2. Fruit de fijngesnipperde ui in 1 eetlepel olie op een zacht vuur. Bestrooi na 5 min. met de fijngesneden salie en een mespuntje nootmuskaat. Laat nog verder gaarkoken.
  3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Meng de ricotta, de eieren en de Parmezaanse kaas met de garde. Breng op smaak met peper en zout. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
  4. Meng de uitgelekte pompoenblokjes met de ui en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Bak 15 min. in de oven. Verdeel dan de in stukjes gescheurde ham over de taart en bak nog 15 min. extra.
  5. Serveer warm, als voor- of hoofdgerecht, met een rucolaslaatje.
 

Kooktip

Kook de pompoenblokjes niet gaar in water want het vruchtvlees slorpt er teveel van op. Wanneer je geen microgolfoven hebt, dan stoom je ze gaar.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt