Zoek een recept

 

Quiche met mosselen en prei

Ingrediënten voor 3 personen

  • 2 dikke preiwitten (400 à 450 g)
  • 5 cl droge witte wijn
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 kg Super mosselen
  • 20 cl verse room
 

Bereiding

  1. Doe de olie in een diepe pan en stoof er de fijngesneden preiwitten in aan. Dek af en laat nog 15 min. op heel zacht vuur stoven.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Haal de mosselen uit de schelpen.
  4. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
  5. Neem de prei van het vuur, voeg de room en de eieren toe, meng goed. Doe er dan de mosselen bij en breng op smaak.
  6. Giet de bereiding in de taartvorm en laat 30 min. in de oven bakken.
  7. Serveer warm als voor- of lunchgerecht met een tomatensalade.
 

Kooktip

Je kan 50 g gemalen kaas aan de bereiding toevoegen.