Zoek een recept

 

Quiche met Hervekaas en uien

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 3 dikke uien
  • 3 eieren
  • 2 kleine Herve-kazen, zacht en/of pikant (2 x 100 g)
  • 25 cl lichte verse room
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Snipper de uien fijn en fruit ze in olie in een grote braadpan op een zacht vuur. Dek af en laat 10 min. smoren op een zacht vuur, roer af en toe om. Neem het deksel van de pan en bak de uien dan in 5 min. lichtbruin op een vrij hoog vuur.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C en rol het deeg uit in een grote taartvorm.
  3. Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe.
  4. Snij de kazen in sneetjes.
  5. Doe de gefruite uien bij de eieren in de kom, meng en breng op smaak met peper en zout. Giet deze bereiding op de taartbodem, strijk even glad en verdeel er de kaassneetjes over.
  6. Bak 30 min. in de oven.
  7. Dien warm op met een lekker slaatje, als voor- of hoofdgerecht.
 

Kooktip

Geef de quiche wat kleur door er fijngehakte peterselie over te strooien.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt