Zoek een recept

 

Quiche met asperges en verse zalm

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 bussel groene of witte asperges
  • 2 eieren
  • 0,5 bosje lente-uitjes
  • 25 cl lichte verse room
  • peper en zout
  • 300 g verse zalmfilets
 

Bereiding

  1. Breek het harde uiteinde van de asperges af en schil, indien je koos voor witte. Kook gaar in lichtgezouten kokend water, 5 à 12 min. afhankelijk van de soort en de dikte (controleer door te prikken met de punt van een mes).
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Vet een grote taartvorm in of bekleed met het bakpapier van het deeg. Leg het deeg in de vorm. Druk de rand aan en snij rondom het teveel aan deeg af.
  4. Klop de eieren met de room los. Voeg de fijngesneden uitjes (wit + 2/3 groen) toe, breng op smaak met peper en zout. Snij de zalm in blokjes.
  5. Giet de gare asperges af, schrik in koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Schik op de deegbodem, met de punten naar het midden. Verdeel de zalmblokjes tussen de asperges en giet het mengsel van room en ei erover.
  6. Bak 30 min. in de oven.
  7. Dien warm op met een slaatje, als voor- of lunchgerecht.
 

Kooktip

  • Je kan de deegbodem 8 min. voorbakken in de oven; zonder bakpapier en droge bonen, het kruimeldeeg zwelt praktisch niet tijdens het bakken. Prik wel enkele keren in met een vork.
  • Variant: je kan de asperges vervangen door een restje gekookte groenten.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt