Zoek een recept

 

Provençaalse ratatouille

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 1 dikke ui
  • 5 cl extra vierge olijfolie
  • 8 gehakte basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 0,5 koffielepel griessuiker
  • 1 groene paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
 

Bereiding

  1. Doe de olie in een stoofpan en fruit er de gehakte ui in op heel zacht vuur.
  2. Snij ondertussen de aubergines en de courgettes in blokjes. Snij de paprika’s in repen.
  3. Doe de geperste lookteentjes en het kruidentuiltje bij in de stoofpan. Roer 2 min., voeg dan de gesneden groenten toe. Laat 10 min. op zacht vuur stoven.
  4. Snij ondertussen het vel van de tomaten ondiep kruisvormig in. Leg ze 1 min. in kokend water, koel ze meteen ze af onder koud water en pel ze. Ontpit en snij ze in grote stukken.
  5. Doe de tomaten bij in de stoofpan, kruid met peper en zout en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
  6. Verwijder het kruidentuiltje, voeg peterselie en basilicum toe. Serveer warm of koud bij gegrild vlees.