Zoek een recept

 

Preivelouté met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g fijngesneden prei (nettogewicht)
  • 200 g aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 40 cl volle melk
  • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 1 sinaasappel (bij voorkeur onbehandeld)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de prei in op een middelhoog vuur gedurende 2 min. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe en meng.
  2. Doe er 60 cl warm water bij, de melk en de 2 verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 min. op een zacht vuur sudderen.
  3. Laat 5 min. rusten, mix vervolgens tot een gladde soep. Voeg de fijngeraspte schil van de sinaasappel toe (alles of een deel, naar eigen smaak) en kruid met peper en zout.
  4. Serveer heel warm met knapperig stokbrood.
 

Kooktip

Nog lekkerder als je in elk bord een lepel grijze, gepelde garnalen toevoegt.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt