Zoek een recept

 

Praliné semifreddo met duo van coulis

Reserveer dit recept voor
personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 35 g bloemsuiker
  • 2 eetlepels Amaretto
  • 100 g praliné
  • 35 cl verse slagroom
  • 1 rijpe mango
  • 10 cl fruitsap (ananas, exotisch of sinaasappel)
  • 1 pakje diepgevroren frambozencoulis
  • 4 physalisbessen (facultatief)
  • 4 frambozen (facultatief)
We gaan ervan uit dat je ingrediënten zoals zout, peper, olie... al in je kast hebt staan. Daarom zitten ze niet bij in je reservatie. Je kan ze wel nog toevoegen voor je je reservatie afrondt.
 

Bereiding

  1. Zet een grote kom 30 min. op voorhand in de koelkast.
  2. Scheid het eiwit en eigeel. Klop het eigeel in een andere grote kom met 1 flinke eetlepel bloemsuiker tot een wit mengsel. Voeg dan de Amaretto toe.
  3. Klop het eiwit heel stijf. Voeg, geleidelijk aan en al kloppend, de resterende suiker toe zodat je een vast en glanzend eiwitschuim bekomt. Schep het op het eigeelmengsel, voeg de praliné toe en meng goed.
  4. Klop de slagroom in de gekoelde kom tot stijve pieken en spatel vervolgens voorzichtig door de eiberbereiding. Zorg dat het mengsel mooi glad is. Schep het in siliconen bakvormen voor muffins, druk het goed aan en zet het enkele uren in de diepvriezer.
  5. Maak de gele coulis: mix het vruchtvlees van de mango met het fruitsap. Bewaar in de koelkast.
  6. Voor het serveren: haal de semifreddo uit de vormen, schik op de borden en giet rondom een lepel van elke coulis. Werk elk bord af met een framboos en een physalisbes.
 

Kooktip

Je kan ook met vershoudfolie beklede soufflékommetjes gebruiken in plaats van siliconen bakvormen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt