Zoek een recept

 

Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost

Ingrediënten voor 4 personen

  • enkele druppels tabasco
  • 1 koffielepel kerriepoeder Santa Maria
  • 3 eetlepels ketchup
  • 200 g mayonaise met citroen
  • peper en zout
  • rauwkost naar keuze : wortelen, komkommer, kerstomaten, radijzen, bloemkool, enz.
  • 0,5 ui
  • 200 g verse kaas
  • 1 eetlepel vloeibare honing
 

Bereiding

  1. Doe de mayonaise in een kleine slakom. Voeg de verse kaas toe, de ketchup, de honing en het kerriepoeder. Meng goed.
  2. Snipper de halve ui fijn en doe bij de saus. Voeg, naar eigen smaak, Tabasco toe en peper en zout. Meng goed. Dek af met vershoudfolie. Zet de dipsaus in de koelkast tot net voor het opdienen. Ondertussen kan je de rauwkost bereiden.
  3. Dien de dipsaus op in een mooi kommetje. Serveer met de groenten  bij het aperitief.
 

Kooktip

  • Als je geen citroenmayonaise hebt, gebruik dan gewone mayonaise en doe 1 koffielepel citroensap bij de saus.
  • Deze saus is ook superlekker bij tijgergarnalen, surimistaafjes en hamblokjes.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost