Zoek een recept

 

Pompoensoep op z’n Indisch

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder Santa Maria
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 1 knoflookteentje
  • 1 kokosmelk
  • 1 kurkuma
  • 1 peper en zout
  • 600 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 1 ui
  • verse koriander
  • 2 vetarme bouillonblokjes
 

Bereiding

  1. Snij de pompoen in kleine blokjes en fruit ze met de fijngesnipperde ui in de olie in een stoofpot op een zacht vuur. Bestrooi na 5 min. met het kerriepoeder, meng, voeg dan het blik tomaten toe, het geperste knoflookteentje, 1 liter water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur.
  2. Laat 5 min. rusten en mix. Voeg de kokosmelk toe, verwarm nog even en breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer heel warm, bestrooid met wat kurkuma en fijngesneden koriander.
 

Kooktip

Voor een extra exotische toets serveer je de soep met naanbrood (verwarmd in de oven of de broodrooster).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt