Zoek een recept

 

Pompoensoep met tijm en wijngaardslakken

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel
  • 16 grote Bourgondische wijngaardslakken in blik
  • 1 half teentje look
  • 20 cl magere melk
  • 1 l ontvette gevogeltebouillon
  • peper van de molen
  • 600 g pompoen
  • 4 takjes tijm
 

Bereiding

  1. Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Doe deze in een grote kookpan en overgiet met de gevogeltebouillon. Doe het teentje look en de tijm erbij (de topjes kan je bewaren voor de versiering). Laat op matig vuur koken totdat de pompoen mals is.
  2. Neem dan het teentje look en de takjes tijm uit de pan. Giet de melk erbij en mix tot een heel gladde soep. Kruid bij met zout en peper van de molen.
  3. Verwarm dan de wijngaardslakken en laat ze gedurende 2 minuten op een zacht vuurtje bakken in een antikleefpan. Doe in diepe borden een flinke pollepel soep en schik 4 wijngaardslakken in het midden van het bord.
  4. Versier met een takje verse tijm en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

  • Voor een exotische toets kan je de verse tijm vervangen door fijngehakte verse gember.
  • De wijngaardslakken in dit recept komen uit blik en zijn voorgekookt. Je kan ze dus gewoon laten uitlekken en op het laatste moment opwarmen. Verwarm ze niet te lang, zodat ze niet rubberachtig worden.
  • De "plus" op voedingsgebied: Deze velouté is vetarm en rijk aan betacaroteen (antioxydant). Bovendien is het een goede bron van ijzer en magnesium.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 127 kcal, Eiwit: 11,5 g, Totale vetstoffen: 1 g, Koolhydraten: 17,5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt