Zoek een recept

 

Pompoen uit de oven op z’n Grieks

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 1 blok feta (200g)
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 peper en zout
  • 700 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 1 ui
 

Bereiding

  1. Snij de pompoen in blokjes, leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 9 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat 2 min. rusten. 
  2. Snipper de ui en fruit 5 min. in de olie in een stoofpot op een zacht vuur. Voeg de tijm toe, meng, voeg dan het blik tomaten toe. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 
  4. Laat de pompoenblokjes uitlekken en doe ze bij in de stoofpot. Kruid met peper en een beetje zout. Verdeel alles over 4 individuele ovenschotels. 
  5. Verkruimel de feta en bedek er de groenten mee. Bak in 15 min. goudbruin in de oven. 
  6. Serveer warm als voorgerecht, als tussendoortje of bij gegrilde gerechten.
 

Kooktip

De feta kan vervangen worden door rolletjes verse geitenkaas.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt