Zoek een recept

 

Polentagaletten, moes met 3 soorten ui

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koffielepel boter
  • 0,5 eetlepel bruine suiker
  • Gedroogde tomaten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g polenta
  • 1 rode ui, in kwartjes gesneden
  • Rucolablaadjes
  • 4 sjalotten, in kwartjes
  • 0,5 koffielepel tijm
  • 1 ui, in kwartjes gesneden
  • 5 cl water
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. De polenta: maak de polenta klaar volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Doe er vervolgens de parmezaan en de boter bij. Doe er zout en peper op.
  2. Giet de warme polenta in een schotel in een laag van 1,5 cm dikte. Dek af met voedingsfolie. Laat ten minste 30 minuten afkoelen.
  3. De compote met 3 soorten ui: verhit de olie in een steelpan met dikke bodem. Doe de uien erbij. Fruit ze totdat ze glazig zijn. Doe de tijm, de bruine suiker, zout en peper erbij. Giet er water bij. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Kruid bij indien nodig. Zet opzij en hou warm.
  5. Snij de polenta met een doorslag in ronde schijven van 6 cm diameter.
  6. Verhit de resterende olijfolie in een bakpan. Bak de polentagaletten 2 minuten aan elke zijde.
  7. Versnipper de rucola op de borden. Verdeel vervolgens de galetten over de borden. Garneer met de moes van 3 soorten ui. Versier met de gedroogde tomaten.
 

Kooktip

  • Ook lekker bij: Een gemengde salade.
  • Dien op als voorgerecht of bij vis, vlees of gevogelte.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 362 kcal, Eiwit: 10,6 g, Totale vetstoffen: 10,4 g, Koolhydraten: 41 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt