Zoek een recept

 

Plattekaastaart

Ingrediënten voor 8 stuks

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 500 g Brabantse plattekaas
  • een snuifje zout
  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • 50 g griessuiker
  • 50 g kleine bitterkoekjes (macarons)
  • 2 eetlepels room
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Rol het deeg uit in een grote taartvorm. Verkruimel de koekjes en leg ze op het deeg.
  3. Scheid eiwitten en eierdooiers, verdeel ze over 2 kommen. Doe de bloem bij de eierdooiers en meng met de garde. Voeg de kaas toe, meng, doe er de suiker, de cassonade en de room bij en meng goed.
  4. Doe het snuifje zout bij de eiwitten, klop ze heel stijf en spatel ze voorzichtig onder de eerste bereiding.
  5. Giet in de taartbodem en bak 25 min. in de oven. Laat afkoelen.
  6. Om van te proeven op kamertemperatuur.
 

Kooktip

Ook lekker zonder de koekjes …

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt