Zoek een recept

 

Pita “terug naar school”

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g mager lamsvlees
  • 1 magere yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 koffielepel paprika
  • peper van de molen
  • 4 pitabroodjes
  • 200 g wittekolen
 

Bereiding

  1. Snij het vlees in kleine stukjes. Laat aanbraden in een pan met de paprika, het zout en de peper, tot het vlees licht krokant is. Zet opzij.
  2. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Snij ze aan een kant open, zodat ze kunnen worden opgevuld.
  3. Hak de witte kool zeer fijn. Meng de gehakte look, de yoghurt, het zout en de peper tot een saus.
  4. Stop in elk broodje een portie kool, leg er bovenop een portie vlees en doe er tot slot de saus op. Verpak in de traditionele boterhammendoos. Doe er een stukje fruit bij als dessert en je bent helemaal klaar voor de refter!
 

Kooktip

  • Om je het leven gemakkelijker te maken, kan je dit pitabroodje de avond voordien ook klaarmaken met kip bijvoorbeeld.
  • Wist je dat de ‘boterhammendoos’ een typisch Belgische gewoonte is, die buiten onze grenzen bijna niet gekend is?
  • Een gezond extraatje: Alles om een echte maaltijd in de boterhammendoos te stoppen, met een goed evenwicht aan eiwitten/vetten/koolhydraten, weinig verzadigde vetzuren en zelfs wat voedingsvezels. Je kunt ook kiezen voor bruine pitabroodjes.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 265 kcal, Eiwit: 16,5 g, Totale vetstoffen: 9,5 g, Koolhydraten: 28 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt