Zoek een recept

 

Pistolerowraps

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 of 4 lente-uitjes
  • een beetje salsa voor tacos
  • 1 schaaltje geroosterde kippenreepjes (140 g)
  • 4 grote wraps
  • 1 klein blik ananasschijven in eigen sap
  • 6 blaadjes Romeinse sla
  • 4 eetlepels verse kaas
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Snipper de uitjes fijn. Spoel de slablaadjes, dep ze droog met keukenpapier en hak ze grof. Giet het sap van de ananas af en snij de schijven in kleine stukken.
  3. Leg de wraps open. Leg een reep vulling in het midden, maar laat aan de 2 kanten een stukje vrij. Vullen doe je zo: smeer een beetje kaas open, bestrooi met de uitjes en dan met de sla. Doe er de kippenreepjes bij en de ananasstukjes.
  4. Rol de wraps zo op: vouw een kant naar binnen (waar de vulling niet tot op het randje ligt), dan plooi je de twee randen naar binnen. Verpak de wraps elk afzonderlijk in aluminium- of boterhampapier (natuurlijk niet wanneer je er meteen van smult). Neem ze mee in een koelbox.
 

Kooktip

  • Je kan ook een restje gebakken en in stukjes gesneden kip gebruiken.
  • Gebruik, voor bereidingen die je zal meenemen, het liefst Romeinse sla. Deze sla blijft langer knapperig dan andere soorten.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt