Zoek een recept

 

Piratenpistolets

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 dikke tomaat
  • 1 hardgekookt ei
  • 4 pistolets
  • 4 porties verse kaas ("Kiri")
  • 200 g tonijn in olie
  • 4 slablaadjes
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Snij de tomaat en het hardgekookte ei in plakjes.
  3. Halveer de pistolets en smeer de onderste helften in met de kaas.
  4. Laat de tonijn uitlekken, verkruimel in stukjes en steek de stukjes in de kaas.
  5. Beleg de bovenste helften met de sla en leg er de plakjes tomaat en ei op.
  6. Draai de onderste helften om en zet ze op de bovenste, druk een beetje en draai alles om. Ziezo, klaar!
 

Kooktip

  • Je kan de tonijn vervangen door kleine roze garnalen.
  • Als je zelf het ei kookt, leg het dan in een steelpan met koud water, verwarm en reken 9 min. kooktijd vanaf het moment dat het water begint te borrelen. Laat het vervolgens schrikken onder koud water.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt