Zoek een recept

 

Pilaf met zalm en limoen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 350 g zalmfilet
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olie
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 vetarm bouillonblokje
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
 

Bereiding

  1. Fruit de gesnipperde ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg dan de currypasta toe, meng 1 min, doe er vervolgens de erwten en de rijst bij. Roer tot de rijstkorrels glazig worden, overgiet ze dan met de witte wijn. Voeg 3 koppen water (45 cl) toe en het verkruimelde bouillonblokje. Meng goed, breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen.
  2. Snij de zalm in kleine blokjes, rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit het vruchtvlees. Doe alles bij in de stoofpot en laat nog 3 min. extra op het vuur staan.
  3. Breng op smaak met peper en zout, voeg de bieslook toe en serveer meteen.
 

Kooktip

Je kan de zalm vervangen door een andere soort vis, ook in filets.