Zoek een recept

 

Piccata van kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 15 cl droge witte wijn
  • een noot boter
  • 3 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 6 grote kippenfilets
  • 6 koffielepels kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 vetarm kippenbouillonblokje
 

Bereiding

  1. Snij de kippenfilets met een scherp mes in fijne lapjes. Bak ze, op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olie en de boter. Neem ze uit de pan wanneer de beide kanten goudbruin zijn en leg op een bord. Je zal meermaals moeten bakken en indien nodig, olie toevoegen.
  2. Giet de wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg 35 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat, op een hoog vuur, tot de helft inkoken. Draai het vuur lager, roer het bindmiddel door de saus, doe er 4 à 5 eetlepels citroensap bij en de uitgelekte kappertjes.
  3. Leg de kippenlapjes terug in de pan, voeg de fijngehakte peterselie toe en laat nog 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en dien warm op met verse pasta en een groene groente.
 

Kooktip

  • Je kan dit recept ook bereiden met fijne kalfslapjes of filets van een vaste vis (pangasius, roodbaars).
  • Fijne lapjes snijden gaat gemakkelijk wanneer je met de vlakke hand lichtjes op de filets drukt en evenwijdig met de snijplank snijdt.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt