Zoek een recept

 

Perziken in muscaatwijn met verse munt

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 muntblaadjes, gehakt
  • 4 perziken, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 dl zoete witte wijn, zoals Muscat de Rivesaltes, Muscat de Beaumes-de-Venise, Muscat d’Espagne of Coteaux du Layon
 

Bereiding

  1. Verwarm in een sauspan de wijn met de suiker. Laat inkoken tot siroop. Laat afkoelen. Zet in de koelkast.
  2. Verdeel de schijfjes perzik over de borden. Bedruip met citroensap.
  3. Overgiet de perziken bij het opdienen met de wijnsiroop.
  4. Versier met de blaadjes munt.
 

Kooktip

  • Indien de perziken een erg dikke en donzige schil hebben, is het aan te raden om ze te schillen. Perziken schillen is gemakkelijk wanneer je even bovenaan met een mesje een kruisvormige snede maakt en ze dan in kokend water onderdompelt of even stoomkookt.
  • Wat men ook zegt, desserten met fruit spannen nog steeds de kroon in een evenwichtig voedingspatroon. Ze bevatten immers 0 % vetten. In dit recept blijven alle vitaminen behouden. De alcohol van de wijn verdampt gedeeltelijk bij het inkoken van de siroop.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 72 kcal, Eiwit: 0,9 g, Totale vetstoffen: 0 g, Koolhydraten: 17 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt